Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Παράρτημα 2 για τον "Άνδρα των Ρόδων"

 Μαγικά πλάσματα και φυτά που συναντά ο αναγνώστης:

Ιριδίζουσα ζέρμπερα= Ένα μαγικό φυτό που μοιάζει με ένα τριαντάφυλλο που είναι κατασκευασμένο από κρύσταλλο καθώς αντανακλά όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορεί να θεραπεύσει από τις ποιο βαριές αρρώστιες καθώς και να καθαρίσει τον οργανισμό από τις παρενέργειες των ναρκωτικών.

Κόρνους λαμχάρους= Πρόκειται για ένα δέντρο στο μέγεθος θάμνου το οποίο βγάζει κίτρινούς καρπούς που μοιάζουν με βατόμουρα και μικρά μοβ άνθη που μοιάζουν με εκείνων της μηλιάς. Τα άνθη του πολλές φορές χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αρωμάτων, αρωματικών στικς και κεριών λόγο του ευωδιαστού αρώματος τους. Οι καρποί του είναι βρώσιμοι και έχουν μια γλυκιά γεύση σαν της φράουλας.

Άισντελ= Ένα είδος πουλερικού το οποίο μοιάζει με κοτόπουλο αλλά έχει δύο κεφάλια, τέσσερα πόδια και μεγάλα φτερά ώστε να μπορεί να πετάει αρκετά ψηλά.

Λουλαμπάι= Ένα δηλητηριώδες μοβ βότανο που μοιάζει με θρούμπι. Αν κάποιος το καταναλώσει φρέσκο τότε μέσα σε λίγα λεπτά εξαιτίας της τοξίνης που περιέχει το συγκεκριμένο βότανο θα πέσει σε κόμμα. Εάν δεν δοθεί μέσα σε δύο ημέρες το αντίδοτο η τοξίνη θα φτάσει στην καρδιά προκαλώντας καρδιακή προσβολή οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στον θάνατο. Εάν όμως αποξηραθεί και μετατραπεί σε καπνό τότε η περισσότερη τοξίνη χάνεται. Όμως και το λίγο δηλητήριο που απομένει είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσει εθισμό και παρενέργειες όπως τα ναρκωτικά. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε πολύ μικρές ποσότητα για να βοηθήσει τα άτομα που έχουν προβλήματα ύπνου έπειτα όμως απαγορεύτηκε όταν διαπιστώθηκε πως τα άτομα αυτά εθίζονταν έπειτα από την πρώτη χρήση και κατά την αποτοξίνωση παραπονιόντουσαν πως εάν δεν καταναλώσουν το συγκεκριμένο ναρκωτικό έχουν εφιάλτες.

Αμενόρι= Ένα μαγικό πλάσμα το οποίο είναι η πρώτη μορφή των ξωτικών του είδους Αμενόρι (για περισσότερα δες Παράρτημα 3). Μοιάζει με μεγάλο λευκό ελάφι όπου από τα κέρατα του φυτρώνουν λουλούδια σαν να είναι δέντρα και στην μέση του σώματος του υπάρχουν τεράστια λευκόχρυσα φτερά τα οποία μοιάζουν με εκείνα του αετού.

Κεχέκο= Ένα μαγικό πλάσμα το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με γάτα αλλά έχει δύο ουρές αλεπούς. Είναι ανεξάρτητο σαν την γάτα αλλά σε περίπτωση που το αφεντικό της χρειαστεί βοήθεια θα τον προστατέψει ακόμα και με την ζωή του. Από αυτά τα πλάσματα προέρχονται τα ξωτικά της φυλής Κεχέκο (για περισσότερα δες Παράρτημα 3).

Τιγρολέωντες= Ένα μαγικό πλάσμα το οποίο είναι το δεύτερο πιο ιερό πλάσμα μετά τους δράκους. Μοιάζουν με χρυσές τίγρεις με λευκές ρίγες αλλά τα αρσενικά μπορούν να βγάλουν χαίτη σαν τα λιοντάρια. Από αυτό το πλάσμα προέρχονται τα λιγοστά μέλη της φυλής των ξωτικών Αδάμα (για περισσότερες πληροφορίες δες Παράρτημα 3).

© 07/08/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Άνδρας των Ρόδων (Κεφάλαιο 3, Μέρος 2)

  Μόλις ξεστόμισε την ερώτηση του μια αμήχανη ησυχία απλώθηκε μέσα στον χώρο. Ο μικρός πιστεύοντας πως δεν τον άκουσαν όλο αθωότητα άνοιξε τ...