Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Παράρτημα 1 για τον "Άνδρα των Ρόδων"

 Πρόσωπα που συναντάει ο αναγνώστης:

Γιν Φανκ= Άρχοντας Σακούρ ο οποίος εξαιτίας της κακιάς του συμπεριφοράς δολοφονήθηκε από την ίδια του την αδελφή και τον εραστή της. Όταν μπήκε μέσα στο σώμα του η ψυχή του Ιάσωνα αποφάσισε να αλλάξει προς το καλύτερο την συμπεριφορά του άρχοντα.

Γιν Ξιανκ= Αδελφή του Γιν Φανκ και μέλλουσα σύζυγος του Μεϊμάρ. Είναι φιλήσυχη και ευγενική με όλους εκτός από όσους τολμούν να κάνουν κακό στον μεγάλο της αδελφό.

Μεϊμάρ= Κελκάρ ο οποίος αγοράστηκε από τον πατέρα του Γιν Φανκ και της Γιν Ξιάνκ για να κρατάει συντροφιά στον πρώτο. Μεγάλωσε μαζί με την Ξιάνκ και έγιναν αχώριστοι φίλοι. Η φίλια τους έπειτα από πολλά χρόνια εξελίχθηκε σε έρωτα.

Χαν Ζιχούα= Υπηρέτρια της οικογένειας Γιν. Αν και γεννήθηκε με μάτια γάτας και εκπαιδεύτηκε στο μαγικό μονοπάτι του Νταόσμ η αρρώστια του πατέρας της την ανάγκασε να αφήσει την μεγάλη της αγάπη που είναι τα μαγικά σπαθιά και να γίνει υπηρέτρια για να μαζέψει χρήματα για την θεραπεία του.

Ζούαν Λούογιανκ= Νόθο παιδί του πατέρα του Γιν Φανκ και της αδελφής του. Η μητέρα του βιάστηκε από τον πατέρα τους με αποτέλεσμα να τρελαθεί και να αυτοκτονήσει όταν ήταν εκείνος πέντε χρονών. Από τότε έχει κάνει σκοπό της ζωής του να καταστρέψει την οικογένεια των Γιν. Για να το επιτύχει αυτό έπιασε δουλειά ως σωματοφύλακας του Γιν Φανκ.

Λίαν Ρου= Ο δεύτερος σωματοφύλακας του Γιν Φανκ. Δεν συμπαθεί καθόλου τον Λούογιανκ καθώς πιστεύει πως δεν είναι άτομο εμπιστοσύνης.

Ξιόγκ Τσιν= Ο πιστός υπηρέτης του Γιν Φανκ ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος με το αφεντικό του.

Ίομπχαρ= Κελκάρ, σκλάβος πολέμου ο οποίος μαζί με τον αδελφό του δωρίθηκε ως δώρο ευγνωμοσύνης από τον πατέρα του αυτοκράτορα στην οικογένεια Γιν. Λόγο ενός ατυχήματος που συνέβει κατά την διάρκεια της μάχης ο Ίομπχαρ τυφλώθηκε. Είναι ένας πολύ ικανός χειριστής της λευκής μαγείας και έχει διαίσθηση η οποία δεν πέφτει ποτέ έξω.

Εαντχάρντ= Κελκάρ, σκλάβος πολέμου και αδελφός του Ίομπχαρ. Από τα δύο αδέλφια ο Εαντχάρντ είναι ο πιο θερμοκέφαλος. Εξαιτίας της τύφλωσης του αδελφού του έχει γίνει υπερπροστατευτικός μαζί του.

Χάο Φαγκχούα= Αρχηγός μιας ομάδας ιερόδουλων η οποία βρισκόταν στην δούλεψη του Γιν Φανκ πριν την απόπειρα δολοφονίας του. Αλαζόνας και πολύ παραδόπιστη είναι ο τύπος της γυναίκας που προτιμά να καταστρέψει τις ζωές άλλων γυναικών που είναι πιο όμορφη από αυτή.

Αμάρθας= Ένα αρσενικό ξωτικό της φυλής Αμενόρι, τα οποία προέρχονται από τα μαγικά πλάσματα αμενόρια (για περισσότερες λεπτομέρειες δες στο Παράρτημα 2). Δεσμευμένος με τον Γιν Φανκ.

Ντουάν Γιανλίν= Ένας νεαρός αμαξάς ο οποίος είχε στην κατοχή του την ζωική μορφή του Αμάρθας.

Ντάι Λινγκζίν= Η εστεμμένη σύζυγος του αυτοκράτορα και μητέρα του εστεμμένου πρίγκιπα και του αρχηγού των αυτοκρατορικών συμβούλων. Αν και ήταν παιδική φίλη του αυτοκράτορα δεν είναι ερωτευμένη μαζί του και αντίστοιχα και εκείνος. Παντρεύτηκαν μόνο για χάρη του προηγούμενου αυτοκράτορα που ήθελε πριν ανυψωθεί στους Ουρανούς να τους δει παντρεμένους. Έχει βάλλει στοίχημα με τον αυτοκράτορα Γι για το ποιος στο τέλος κάθε χρόνου θα έχει τα περισσότερα μέλη στο χαρέμι του. Όποιος χάσει ικανοποιεί της επιθυμίες του νικητή.

Ζανγκ Ζιχόνγκ= Στρατηγός ο οποίος προστατεύει την αυτοκράτειρα. Είναι ο μόνος που γνωρίζει το στοίχημα που έχει βάλλει το αυτοκρατορικό ζευγάρι. Είναι ο νεαρότερος από τους στρατηγούς και καλός φίλος του εστεμμένου πρίγκιπα.

© 06/08/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Άνδρας των Ρόδων (Κεφάλαιο 3, Μέρος 2)

  Μόλις ξεστόμισε την ερώτηση του μια αμήχανη ησυχία απλώθηκε μέσα στον χώρο. Ο μικρός πιστεύοντας πως δεν τον άκουσαν όλο αθωότητα άνοιξε τ...